НОВИНИ

Георг Георгиев, ГЕРБ: Искаме да видим намеренията на партията, която получи третия мандат

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 07.01.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ не е в състояние да повлияе къде ще отиде третият мандат, но след несъстоятелното представяне на декларацията на ПП той остава единственият вариант. Това коментира в "Говори сега" депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

"Искаме да видим управленска програма, платформа, приоритети, ангажименти и нещо официално, което да се сложи на масата. Да, казали сме, че ДБ и част от партиите, които я съставляват, са наши естествени партньори дори по смисъла на това, че са част от ЕНП, но ние искаме те да започнат да се държат като такива".

По думите му 95% от промените в антикорупционното законодателство вече са предлагани от ГЕРБ. Относно идеята за по-засилен контрол върху главния прокурор, Георгиев каза:

"Тогава, когато те дадат някакви състоятелни и пълноценни предложения, могат да са сигурни, че ГЕРБ ще подходи изключително експертно и отговорно към това".

По думите му "Продължаваме промяната" трябва да бъдат "държани на много къс повод, защото са способни на изключителни бели, когато се докоснат до власт".

Депутатите отхвърлиха декларацията с приоритети на "Продължаваме Промяната"

Попитан защо от ГЕРБ не са проявили интерес към декларацията на ПП с управленски приоритети, той отговори с контравъпрос - защо ПП не е подкрепила собствената си декларация? Според Георгиев тя е одобрена от само от половината им депутати, като дори Асен Василев и Даниел Лорер не са я подписали.

"Искаме да видим намеренията на партията мандатоносител и когато тя дойде при нас да ни представи своята визия за управление, ние можем да преценим дали тя е адекватна или не".

Имаме решение на ниво конгрес да не управляваме заедно с БСП, а и противоречията ни със социалистите са антагонистични, посочи още депутатът.

"Искам да бъда оптимист, защото България има нужда от стабилност и ясен път, по който да поеме, но трябва да има и отговорни политици", каза Георг Георгиев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Язид Ал-Раджи с първа етапна победа на Рали Дакар 2023, Ал-Атия продължава да води убедително
Язид Ал-Раджи с първа етапна победа на Рали Дакар 2023, Ал-Атия продължава да води убедително
Александър Лазаров и Гергана Топалова отпаднаха на старта на квалификациите в Оукланд и Хобарт
Александър Лазаров и Гергана Топалова отпаднаха на старта на квалификациите в Оукланд и Хобарт