НОВИНИ

Германия поиска ски курортите в ЕС да останат затворени

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:16, 26.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
Европа

Случаите на новозаразени в Германия продължават да са твърде много. Ваксина срещу COVID-19 в страната е възможно да се появи преди Коледа - това обобщи в реч пред Бундестага канцлерът Ангела Меркел.

Ангела Меркел: Ако броят на новозаразените рязко намалее - ние ще преценим ситуацията преди Коледа, са възможни други мерки - хората имат право на очаквания. Но, за съжаление, не можем да обещаем да облекчим ограниченията за Коледа и Нова година.

По думите ѝ ограниченията ще останат в сила в много региони до края на януари. Канцлерът Ангела Меркел призна, че инициативата на Берлин за затваряне на ски курортите няма да бъде приета добре, но ние ще опитаме добави тя.

Първите ваксинации срещу COVID-19 в ЕС могат да бъдат направени до Нова година

Италия подкрепя предложението, Австрия обаче смята, че може да осигури безопасен отдих и планира ски сезон.

В Швейцария вече могат да се карат ски. След среща с лидерите на германските провинции, Меркел обяви, че частичната карантина остава до 20 декември и не изключи да бъде продължена до януари.

Своите празнични карантинни мерки вече обявиха Великобритания, Франция и Германия. Днес се очаква да стане ясно как ще празнуват испанците.

В глобален мащаб - броят на заразените надмина 60 милиона души. В Русия регистрираха рекорден брой смъртни случаи.

В Люксембург се очаква заведенията и кината да затворят до средата на декември.

И още тревожни констатации. Възможно е пандемията да зачеркне последните 25 години от борбата за полово равенство. Данните са на специализирания портал за развитие на жените "ООН Жени". Причината - по време на COVID кризата дамите се занимават с по-голямата част от домакинството и грижите за децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин
Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин
3712 са новите случаи на заразени с коронавирус
3712 са новите случаи на заразени с коронавирус