НОВИНИ

Слънчево остава времето и утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 25.11.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Слънчево беше времето днес в по-голямата част от страната с температури до 11° в Бургас, 12° във Велико Търново и Варна. Но имаше и райони с трайни мъгли, където беше много по-студено - в Лом, Оряхово и София максималната температура днес е едва 3°.

И утре времето ще остане без промяна. Денят в много райони от страната ще започне с мъгли, а минималните температури ще бъдат от минус 3° до 3°, в София - около 0°.

До обяд видимостта в повечето места ще се подобри и в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. По-трайни се очаква да бъдат мъглите по поречието на Дунав. Максималните температури отново ще бъдат в много широки граници - очакванията са за стойности от 6° до 15°.

В планините ще е слънчево. Ще е значително по-топло и максималните температури по високите върхове ще са от минус 1 до 3 градуса, а в курортите - от 4° на Алеко до 12° в Банско. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд в масивите в Югозападна България ще се ориентира от югоизток.

В Русия и Финландия ще продължи да вали сняг. Валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици, се очакват в Испания. Останалата, по-голяма част от континента, включително и Балканският полуостров, са под влияние на обширна област от високо атмосферно налягане и там ще преобладава слънчево време, на много места със сутрешни мъгли.

И в близките дни у нас ще преобладава слънчево време, но ще има и много райони с мъгли, които на места ще се задържат през целия ден. Минималните температури ще са близки до нулата, дневните - от 5°-6° в местата с по-трайни мъгли до 13°-14° в районите с повече слънчеви часове. В неделя и понеделник ще бъде облачно. Ще има и превалявания, с по-голяма вероятност през втория ден, когато ще започне и застудяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст при продажбата на книги онлайн
Ръст при продажбата на книги онлайн
Спомен: Какъв беше Марадона - за себе си и за другите
Спомен: Какъв беше Марадона - за себе си и за другите