НОВИНИ

И тримата български представители днес загубиха в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:48, 26.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
тримата български представители загубиха рим
Слушай новината

Тримата ни български представители в класическия стил Христо Валентинов, Гриша Назарян и Димитър Рачев отпаднаха рано в днешния ден на Световното първенство по борба за кадети в Рим, Италия.

В категория до 51 кг Валентинов започна с успех в квалификациите срещу киргизстанеца Саид Улу със 7:4 точки, но на 1/8-финалите беше спрян от представителя на Грузия Анри Хозверанидзе с 0:9.

Впоследствие Хозверанидзе достигна до полуфиналите, където след 19.00 часа българско време ще излезе в спор за място на финала, като при нова победа това ще даде право на Христо Валентинов да се бори в репешажите за бронзовия медал.

Подобна е и ситуацията с представителя ни в категория до 60 кг Гриша Назарян. По-малкият син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян отстъпи още в първата си среща на французина Лукас Льо Грасо, който по-късно днес ще се опита да стигне до спора за златния медал.

Третият български представител в днешния ден в Рим Димитър Рачев потегли с категорична победа при 71-килограмовите, записвайки успех с технически туш за само 21 секунди срещу Динг Хуанг от Китайско Тайпе. Във втория си мач обаче Рачев загуби от казахстанеца Таир Амангелди и след като той се провали още в 1/4-финалите българинът няма да получи шанс да се бори в репешажите.

Днес от 19.00 часа на тепиха в Рим ще се качи отново Андрей Атанасов, който вчера достигна до битката за бронза в категория до 80 кг, където негов съперник ще бъде грузинеца Лука Галашвили.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След решението на КС: Ще има ли КЕВР нов (стар) председател?
След решението на КС: Ще има ли КЕВР нов (стар) председател?
Азрудин Валентич: Мачът срещу АПОЕЛ е шанс да обърнем негативната тенденция
Азрудин Валентич: Мачът срещу АПОЕЛ е шанс да обърнем негативната тенденция