НОВИНИ

Има задържани след спецакцията в Кюстендил

Проверени до този момент са 171 моторно-превозни средства

полицейска операция Кюстендил
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:22, 04.01.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души са задържани днес в Кюстендил по време на специализирана полицейска операция, съобщи Даниел Мазнев, началник сектор "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Един от задържаните е установен като извършител на домова кражба на лични вещи, а другият за притежание на 19 грама кокаин. Мъжът е известен на полицията и с други с криминални прояви.

Операцията цели противодействие на битовата, конвенционалната и икономическата престъпност, разкриване на престъпления, свързани с притежанието на наркотични вещества, акцизни стоки, оръжие и боеприпаси. Проверява се и за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Действията се извършват съвместно с дирекция "Жандармерия", Националната агенция за приходите, Регионалната дирекция по горите и Агенцията по безопасност на храните, а операцията е под контрола на Районната прокуратура в Кюстендил.

Проверени до този момент са 171 моторни превозни средства. Съставени са 10 акта и седем фиша по Закона за движение по пътищата. Образувани са шест досъдебни производства за открити наркотични вещества, два газови пистолета и акцизни стоки, а в рамките на операцията е разкрита и извършена домова кражба. Операцията продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция победи Норвегия и се класира за полуфиналите на "United Cup"
Франция победи Норвегия и се класира за полуфиналите на "United Cup"
Променят движението за тежкотоварния трафик по магистрала "Хемус"
Променят движението за тежкотоварния трафик по магистрала "Хемус"