НОВИНИ

Инфлуенсърът Андрю Тейт е поставен под домашен арест в Румъния

инфлуенсърът андрю тейт поставен домашен арест румъния
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:52, 23.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Румънски съд нареди инфлуенсърът Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, съобщи негов представител, цитиран от Ройтерс. Популярният в социалните мрежи Тейт, който има британско и американско гражданство, беше сред шестима души, задържани в ново разследване за трафик на хора и сексуална експлоатация.

Бившият професионален кикбоксьор и неговият брат Тристан бяха сред шестимата души, задържани в сряда за 24 часа, след като румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма извърши четири обиска на жилища в окръг Илфов и община Букурещ.

От Дирекцията поискаха съдът в Букурещ да остави в ареста братята Тейт за 30 дни, но съдията постанови Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, а Тристан под съдебен контрол за същия период, каза техният представител Матея Петреску.

"Братята Тейтс приветстват решението и твърдо отричат ​​всички обвинения срещу тях, като подчертават, че обвиненията са неоснователни и неподкрепени от съществени доказателства", пише Петреску в изявление.

Андрю Тейт вече беше обвинен в средата на 2023 г. заедно с брат си и две заподозрени румънки за трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, обвинения, които те отрекоха.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илкай Гюндоган се завърна в Манчестър Сити
Илкай Гюндоган се завърна в Манчестър Сити
Арне Слот не се притеснява преди първия си домакински мач с Ливърпул
Арне Слот не се притеснява преди първия си домакински мач с Ливърпул