НОВИНИ

Интер и Милан спретнаха страхотно зрелище за Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:28, 27.01.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
интер милан спретнаха страхотно зрелище купата

В среща от 1/4 финалите за Купата на Италия "нерадзурите" спечелиха с 2:1 след обрат и страхотна драма на стадион "Джузепе Меаца", която предложи съдийска смяна, разправии и червен картон за Златан Ибрахимович.

С тази победа Интер се класираха за 1/2 финалите в турнира, където ще очакват победителя от двойката СПАЛ-Ювентус.

Символичните гости от Милан излязоха напред в резултата в 31-та минута, когато Интер не успяха да изчистят топката след изпълнение на фаул. В край на сметка кълбото стигна до Златан Ибрахимович и шведът откри резултата с прецизен удар по земя, разписвайки се за седми път в осем двубоя срещу бившия си тим.

В самия край на полувремето пък страстите се нажежиха, като в центъра на събитията бяха Ибрахимович и Лукаку. Двамата влязоха в лют спор, което доведе до жълти картони, но дори това не успокои белгийския футболист, който продължи да беснее дори и след последния съдийски сигнал.

Около четвърт час след началото на второто полувреме обаче Златан фаулира грубо Коларов, което доведе до втори жълт картон и съответно беше пратен предсрочно под душовете.

С човек повече Интер натисна съперника си и в 69-та минута "нерадзурите" получиха право да изпълнят дузпа. Първоначално съдията подмина ситуацията, но системата ВАР го накара да преразгледа случилото се. Зад топката застана Лукаку и нападателят изравни резултата.

Малко по-късно главният арбитър Паоло Валери получи мускулно схващане и се наложи да бъде заменен от четвъртия съдия Даниеле Кифи до края на срещата.

Истинската драма обаче тепърва предстоеше. В седмата минута от добавеното време Кристиан Ериксен най-накрая преодоля Чиприан Татарушану, който преди това на няколко пъти бе направил чудесни спасявания. Датчанинът изпълни брилянтно пряк свободен удар, който остави безпомощен румънския страж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финализирано е споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия
Финализирано е споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия
НАП плати над 22 млн. лв. на търговци по програмата за подкрепа с оборотен капитал
НАП плати над 22 млн. лв. на търговци по програмата за подкрепа с оборотен капитал