НОВИНИ

Калин Вельов и "Амазония" ни зареждат с нова афро-карибска музика през лятото

bnt avatar logo
от БНТ
10:28, 29.05.2021 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
Още
Слушай новината

Калин Вельов е известен като двигателя на "Тумбаито", но от 5-6 години е част от международен проект "Амазония", който представи в "Денят започва с Георги Любенов".

Проектът се състои изключително от международни артисти, които са базирани в България. Фокусиран е предимно върху бразилската танцувална музика. Артистите са все хора с афролатино произход и с тях Вельов прави зареждаща, енергична, афрокарибска музика.

Първото представяне на живо на новата песен на Амазония "Без теб не мога" ще е на 2 юни в столичен клуб. Тя е модерен латино регетон, задвижен от силни афрокарибски мотиви, танци и музикантска енергия. На акустичната китара застава Цветан Андреев, пианото – Светослав Заров, вокалите – Pavleta S и Larissa Franklim, а перкусиите, разбира се, са на самия Вельов.

Видеото на режисьора Георги Марков пренася зрителя в задимен летен бар. Там са бразилците Larissa Franklim и Diego da Franca, нигерийците Steffany Obadiaru и Layeffa Okereke, хаитянинът Siamen Kado и анголецът Ayo Joakim.

Песента и видеоклипът са записани с подкрепата на Министерството на културата.

"Много е важно в тези два месеца, в които музикалната индустрия се събужда, да работи под пълна пара Министерството на културата", коментира Вельов.

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" музикантът Калин Вельов представи и предстоящия спектакъл "Урок по танци - Златните български шлагери от 60-те и 70-те", който ще се състои на 7 юни от 20.00 часа в парк-театър "Борисова градина". Музикалният спектакъл е на Калин Вельов, група Тумбаито и артистите Дани Белев и Венсан Петров. Режисьор е Борис Радев.

Още за новите проекти и идеи за културата на Калин Вельов вижте във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Александров с национален рекорд на 800 метра свободен стил
Йордан Александров с национален рекорд на 800 метра свободен стил
Антон Кутев: Въпреки кратките срокове, ще успеем да подготвим изборите
Антон Кутев: Въпреки кратките срокове, ще успеем да подготвим изборите