НОВИНИ

Кание Уест продължава щурма си към Белия дом

кание уест продължава щурма белия дом
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:19, 05.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Американският рапър Kание Уест подал документите си за регистрация като кандидат за президент в щатите Кентъки и Мисисипи.

„Нашият екип ще се радва да прегледа това заявление и приложените към него около 19 000 подписа, за да определи дали г-н Уест може да бъде включен [в бюлетината]“, заяви в Туитър Майкъл Адамс, представител на властите на Кентъки. Той прикачи към туита си снимка на фрагмент от заявлението на Уест. Според TMZ Уест е подал подобна заявка в петък до избирателната комисия на Мисисипи.

Към днешна дата рапърът е успял да се регистрира като независим кандидат за президент на САЩ в 10 американски щати - Арканзас, Колорадо, Юта, Оклахома, Върмонт, Айдахо, Айова, Луизиана, Минесота и Тенеси. В дрлуги девет молбата му беше отхвърлена по различни причини.

По-рано Уест в интервю за списание "Форбс" призна, че участието му в президентските избори в САЩ е обречено на провал. В същото време рапърът не отрече, че всъщност отнема гласовете на афроамериканците от бившия вицепрезидент на САЩ и кандидат за най-високия държавен пост от Демократическата партия Джоузеф Байдън и намалява шансовете му за победа.

На 4 юли Уест написа в Туитър, че ще се кандидатира за президент на САЩ. На 8 юли в интервю за "Форбс" изпълнителят поясни, че ще участва в президентските избори в САЩ тази година като независим кандидат. Уест отбеляза, че вече не подкрепя настоящия американски лидер Доналд Тръмп, когото подкрепя през последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меси остава в Барса и заяви: Не ми беше позволено да напусна
Меси остава в Барса и заяви: Не ми беше позволено да напусна
Два световни рекорда паднаха на Диамантената лига в Брюксел
Два световни рекорда паднаха на Диамантената лига в Брюксел