НОВИНИ

Карлос Насар: Не смятам, че новото ръководство на федерацията биха ми попречили в подготовката за олимпийските игри

"Имаме три квоти и мисля, че ще успеем да се върне с три медала", коментира още родният атлет на летище "София" при завръщането си от Тайланд, където спечели златен медал по време на надпреварата от Световната купа с изравнен световен рекорд в двубоя от 396 кг

карлос насар смятам новото ръководство федерацията биха попречили подготовката олимпийските игри
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 08.04.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Щангистът Карлос Насар се завърна у нас след успешното си представяне на Световната купа в в Тайланд, където той спечели първото място в категория до 89 кг с изравнен световен рекорд в двубоя от 396 кг.

В хода на надпреварата младият тежкоатлет направи опит да постави и ново върхово постижение, но не успя да изтласка 224 кг, въпреки че призна, че тази тежест по принцип не представлява проблем за него по време на тренировка.

"Чувствам се страхотно, това беше един голям показател за предстоящите олимпийски игри и може да очакваме същото постижение и там. Чувствам се невероятно. За съжаление, не успях да се справя с всички трудности, които преминах по време на пътя, като голямата горещина, силното слънце и неприятните ситуации, които минах по време на тренировка. Но световният рекорд не е тежест, която представлява трудност за мен и може да се направи на олимпиадата, дори и повече. Разбира се, може и над тези опити да се мине. Трябва да оставя малко изненада за публиката", заяви Насар.

19-годишният Карлос отправи поглед и към предстоящите Олимпийски игри в Париж 2024, като сподели, че познава добре конкурентите си, но в същото време е готов и за изненади.

"Вече горе-долу съм си изяснил кой ще участва на олимпиадата, готов съм за изненади. Смятам, че ще успея да се справя, стига да съм жив и здрав. Аз обожавам и обичам този спорт, тези надпревари ме хранят да бъда себе си. Това ме поддържа и не ме изморява, а ме мотивира", коментира световният ни шампион от Ташкент 2021.

Българският щангист даде своето мнение и относно казусите в родната федерация, изразявайки увереност, че няма да проблеми в работата си с новото ръководство начело с Антон Коджабашев.

"Бяха пуснати фалшиви статии срещу Ариф Маджид, той остава мой приятел, ще гледаме да се сработим с новото ръководство. Нашият общ интерес е да работим за спорта. Не смятам, че те биха искали да ми пречат на подготовката за олимпиадата. Мисля, че всичко ще бъде наред", каза Насар.

Накрая световният ни рекордьор в движението изтласкване сподели, че и тримата български представители във вдигането на тежести да се завърнат с медали от Париж 2024, а самият той планира да проведе част от подготовката си именно във френската столица.

"Имаме три квоти и мисля, че ще успеем да се върне с три медала. Трудностите, през които съм преминал, са ме научили да бъда търпелив. Мисля да прекарам около 30-40 дни в Париж преди състезанието. Благодаря на всички, които ме подкрепят, те са голяма част от моите успехи", завърши Карлос Насар, който е роден във френската столица.

Вижте цялото интервю във видеото!

Автор Бюлент Мюмюнов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Тагарев връчи награди на медици от Военна болница
Министър Тагарев връчи награди на медици от Военна болница
Един загинал и двама пострадали при катастрофи с мотори в Пернишко
Един загинал и двама пострадали при катастрофи с мотори в Пернишко