НОВИНИ

Кирил Милов пред БНТ: Дай боже да победя Алексанян догодина на Олимпиадата

кирил милов бнт дай боже победя алексанян догодина олимпиадата
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 23.04.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският борец Кирил Милов застана пред камерата на БНТ минути, след като загуби финала в категория до 97 кг на класическия стил по време на европейското първенство по борба.

Милов отстъпи на арменеца Артур Алексанян, а след края на схватката призна, че е допуснал грешка, която е дала сериозно предимство на неговия съперник.

"Успях да взема 2 точки, но съдиите отсъдиха фаул и ми ги отмениха. След това отново бях по-активен, но ме свалиха партер и там допуснах глупава грешка. Там всичко се обърка, а срещу опитен борец като него точки трудно се връщат", започна Кирил.

Световният ни вицешампион разкри и защо не успя да се възползва от ситуацията, когато Алексанян беше поставен в партер и си пожела при следващата си среща с арменеца да го победи.

"Бях много изморен и нямах сили да тръгна (когато той беше в партер). Ще го оттренираме това. Тепърва имаме световно първенство, което е по-важно. Гледаме напред. Всеки път съм по-близо до победа срещу него. Дай боже да успея точно на олимпийските игри", заяви Кирил Милов.

Накрая спортист №2 на България благодари на всички негови близки за подкрепата и разказа малко повече за това какво го очаква в следващите няколко дни.

"Ще почивам, може би, две седмици и след това започваме подготовка за световното, тъй като то е и квалификация за Олимпиадата", заяви европейският ни шампион от Будапеща през 2022-а година.

"Благодаря на всички, които ме подкрепят и искам да им кажа, че ги обичам. Специално искам да благодаря на моята годеница Александрина, която преминава през много трудни моменти, тъй като мен ме няма през половината време от годината", завърши Кирил Милов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания тества нова система за обявяване на тревога при бедствия
Великобритания тества нова система за обявяване на тревога при бедствия
Танцът на мигриращите птици в Китай
Танцът на мигриращите птици в Китай