НОВИНИ

Коди Милър-Макинтайър изведе Цървена звезда до нова победа в контролите

Българският национал над всички за сърбите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
13:39, 06.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Коди Милър-Макинтайър изведе Цървена звезда до нова победа в контролите
Снимка: KK Crvena zvezda Meridianbet/X
Слушай новината

Коди Милър-Макинтайър и Цървена звезда продължават без грешка преди началото на новия сезон. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отказаха Апоел Тел Авив с 82:74 в проверка, която се изигра в „Белградска Арена“.

Това се оказа достатъчно за момчетата на Янисе Сфейроплулос да се радват на пълен актив от три победи в контролите на този етап. Следващият предсезонен мач за сърбите ще бъде на 10 септември (вторник), когато ще имат визита на Александър Везенков и Олимпиакос.


Домакините демонстрираха на какво са способни в нападение още на старта и в края на първата част си изградиха аванс от 9 точки. „Звездашите“ продължиха да разчитат на доброто си представяне в офанзивен план във втория период и това им стигна да фиксират 50:35 в тяхна полза на голямата почивка. През второто полувреме сърбите рядко се огъваха и до края удържаха победата срещу Апоел.


Милър Макинтайър отново даде да се разбере, че ще има лидерска роля в редиците на „звездашите“. Българският национал поведе листата на реализаторите за тима от Белград. Гардът завърши с 12 точки, 4 борби, 2 асистенции, 1 открадна топка и 1 чадър.

Лука Митрович (7 борби), Никола Калинич (6 овладени под двата ринга топки) и Джоел Боломбой (5 овладени под двата коша топки)нанизаха по 11 точки за участника в Евролигата. Деян Давидовиц ги последва с 10 точки.

Джонатан Мотли бе над всички за израелците с 25 точки и 9 борби. Иш Уайнрайт и Бен Бентил реализираха по 22.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое вече се подготвя в пълен състав
Берое вече се подготвя в пълен състав