НОВИНИ

Кои са най-важните задачи за министър, отговарящ за ромските въпроси

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 13.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Както още вчера стана ясно, лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов предлага в евентуалното бъдещо правителство да има министър без портфейл, отговарящ за ромските въпроси. Това е д-р Антония Валентинова. Как приемат новината хората от общността и какво разказаха близки до д-р Валентинова, провериха екипите ни в Благоевград и Бургас.

Един бъдещ министър по ромските въпроси ще има много работа в различни сфери, убеден е пастор Асен Христов от Разлог.

Не я очаква червен килим, цветя и рози, а яко работа, сериозна работа да се промени един народ, манталитет, поведение. Това са българи, това са хора, които се нуждаят от повече внимание и фокус, трябва да се работи сериозно. Така, просто някак министър без портфейл на мен лично не ми звучи сериозно.

Според пастора първото, с което трябва да се заеме бъдещият министър по ромските въпроси, е образованието.

Образованието отваря очите на хората, без образование хората остават същите. После хората трябва да имат някакви доходи, с които да свързват двата края.

Приятно изненадани от предложението на Слави Трифонов са повечето жители на ромския квартал в Благоевград. Тъй като до сега никога не е имало министър по ромските въпроси, всички се надяват младата лекарка да бъде избрана на този пост и да започне веднага да работи за подобряване живота на общността.

Кой кой е в предложения от Слави Трифонов кабинет?

В продължение на две години през летния сезон д-р Валентинова е била медицинско лице на къмпинг "Градина" край Черноморец.

Хора, които са работили в близките заведения и я познават, я определят като много отговорна.

Познавам я от 2 години. Гледаше си добре работата, добра е по душа. Надявам се сега със Слави Трифонов като се хванат, да прогресира момичето. Тя е умна достатъчно, казва Кольо Иванов.

Д-р Антония Валентинова в момента работи като лекар ординатор в "Спешна помощ" и като лекар-специализант в столична болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-годишно момче от Родопите създаде софтуер, който решава матури
15-годишно момче от Родопите създаде софтуер, който решава матури
Скопие: "България не ни пуска в ЕС, но ще ни води в Космоса"
Скопие: "България не ни пуска в ЕС, но ще ни води в Космоса"