Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Коне и крави изскачат в района на прохода Предел

от БНТ
10:32, 26.09.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Едър добитък излиза често в района на прохода Предел и създава опасност за пътуващите. Хората карат бързо извън населените места и не са нащрек за конете и кравите, които изскачат внезапно на пътя.

Множество сигнали за едри животни на пътя за Банско се появяват всеки ден в групи за шофьори в социалните мрежи. Янек Мазулов е от Добринище и всеки ден минава през прохода Предел. Разказва, че често вижда животни на пътя.

Според хората, които използват пътя често, поставените предупредителни знаци за излизане на едър добитък на платното за движение не са достатъчни и е необходима по-сериозна сигнализация.

От община Разлог обясниха, че правят всекидневни проверки по проблемното трасе. На стопаните, пуснали си животните да се разхождат свободно по пътя, им налагат санкции.

"Електропастирите се слагат прекалено близо до пътното шосе. Според нас навлизат в сервитута на пътя и трябва да предприемем мерки, така че да задължим стопаните да ги изместят на по-голямо разстояние от пътното платно. Също проверяваме дали това са електропастири или просто въжета", каза още Иван Гюров, заместник-кмет по икономически и правни въпроси в община Разлог.

Въпреки проверките от общината апелират шофьорите да се внимателни и отговорни на пътя и да подават сигнали в случай на нарушения.

Автор: Владислава Миланова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Позицията на България за частичната мобилизация в Русия е закъсняла
Цветан Цветанов: Позицията на България за частичната мобилизация в Русия е закъсняла
"Питай експерта": Как да управляваме личните си финанси?
"Питай експерта": Как да управляваме личните си финанси?