НОВИНИ

Латвия, Кипър и Финландия ще са домакини на Евробаскет 2025

баскетбол топка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 30.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Латвия, Кипър и Финландия ще са домакини на Европейското първенство по баскетбол през 2025. Това реши Бордът на ФИБА Европа, в което участва и президентът на българската федерация Георги Глушков.

Латвия, която не успя да се класира на Евробаскет 2022 и отпадна след две загуби от България, ще е домакин на финалната фаза на 42-ото издание на шампионата. Кипър и Финландия ще бъдат домакини на по една група от груповата фаза.

На заседанието, председателствано от президента на ФИБА Европа Тургай Демирел, присъстваха и президентът на ФИБА Аман Нианг и изпълнителният директор на световната централа Андреас Заклис.

Евробаскет през 2025 г. ще се проведе през септември, като допълнително ще бъдат обявени точните дати.

От ФИБА Европа отново изразиха солидарност с Украйна и обявиха, че ще продължат сроковете за разговори и инспекция и ще изчакат до ноември 2022 г. преди да решат дали Украйна също ще може да е домакин на мачове от груповата фаза на Евробаскет 2025. До тогава ФИБА ще работи за намиране на резервен вариант за домакин.

Както е известно, по-рано през месеца от ФИБА обявиха, че отхвърлят кандидатурата на Русия за домакинство в отговор на агресивните действия на руската държава срещу Украйна.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спад на интереса към ковид ваксините в Благоевград
Спад на интереса към ковид ваксините в Благоевград
Елен Войкова от Асоциацията на българите в Украйна: В Одеса вече е по-спокойно
Елен Войкова от Асоциацията на българите в Украйна: В Одеса вече е по-спокойно