НОВИНИ

Левски победи с 3:2 Рига в третата си контрола в Дубай

левски победи рига третата контрола дубай
Снимка: сайт ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 22.01.2023 (обновена)
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Новото попълнение Рикардиньо вкара два гола и бе с основна заслуга за трети при победа на Левски с 3:2 срещу латвийския Рига в контролна среща в Дубай.

Рига получи правото да изпълни дузпа в 20-ата минута на срещата и българският нападател на латвийците Георги Минчев реализира.

Две минути по-късно Рикардиньо бе препънат в наказателното поле, за което Левски получи правото да изпълни дузпа. Асен Чандъров шутира в средата и реализира за равенство 1:1.

През втората част Пламен Андреев замени Николай Михайлов на вратата.

В първите минути Иля Коротковс задържа Илиян Стефанов, за което си получи втори жълт и респективно червен картон.

Левски поведе в 50-ата минута, когато Ивелин Попов центрира от ъглов удар и Рикардиньо засече топката с крак във вратата на съперника, давайки преднина на "сините".

Минути по-късно Ивелин Попов получи извеждащо подаване от Роналдо по десния фланг, след което върна на бразилица и той се озова на чиста позиция. Неговият удар обаче премина покрай дясната греда. В 70-ата минута пък Рига направи положение, което реализира за 2:2.

Рикардиньо, който бе забравен от бранителите в наказателното поле в 76-ата минута, получи подаване от свой съотборник. Нападателят си спря топката и я прати в мрежата, за да възстанови преднината на Левски.

"Стана много добър мач и благодаря на Рига, че се съгласиха да направим тази контрола. Този път играхме с добро настроение, динамика и ритъм. Направихме обаче елементарни грешки, пропуснахме доста ситуации и трябва да продължим да работим върху завършващия удар. Можем да похвалим Рикардиньо и Асен Чандъров за головете, но за оценки е твърде рано. Ще бъда доволен, ако продължат да играят като днес", каза Станимир Стоилов в интервю за Левски ТВ.

В контролата не взеха участие Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап и Жереми Петрис. "Сините" все още не знаят кога те ще бъдат възстановени от контузиите си.

"И тримата все още не могат да играят. За съжаление, може да се проточи и по-дълго, но в момента нямаме повече информация", добави Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметров шофьор загина при катастрофа в София, пътничка е пострадала
Таксиметров шофьор загина при катастрофа в София, пътничка е пострадала
Франция спечели женската щафета по биатлон в Антхолц-Антерселва, България не стигна до финала
Франция спечели женската щафета по биатлон в Антхолц-Антерселва, България не стигна до финала