НОВИНИ

Лийдс и Илия Груев ще играят плейофи с Норич за влизане във Висшата лига

Лийдс претърпя загуба от Саутхемптън с 1:2 в последния кръг на Чемпиъншип. Българският национал Илия Груев бе титуляр за "белите" и остана на терена до 82-та минута.

лийдс илия груев играят плейофи влизане висшата лига
Снимка: twitter Leeds United
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:14, 04.05.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Лийдс Юнайтед не успя да постигне директна промоция за Висшата лига, след като в последния кръг на Чемпиъншип загуби от Саутхемптън с 1:2 у дома. Българският национал Илия Груев бе титуляр за "белите" и остана на терена до 82-та минута.

И трите попадения на "Еланд Роуд" паднаха през първото полувреме, като Адам Армстронг и Уил Смолбоун вкараха за "светците", а Жоел Пирое се разписа за домакините.

Така Лийдс завършва кампанията на трето място в класирането с 90 точки и участва в плейофите с тимовете на Саутхемптън, Уест Бромич Албиън и Норич Сити, които ще се борят за последното място, даващо право на промоция.

В плейофите Лийдс ще изиграе два мача на разменено гостуване с Норич, като "канарчетата" са домакини на 12 май. Три дни по-късно Лийдс приема реванша.

В другата полуфинална двойка Уест Бромич приема Саутхямптън на 12 май, а ответният двубой е на 17-и. Финалът между победителите в двете двойки е на 26 май на стадион "Уембли".

Днешният ден бе празничен за Ипсуич Таун. "Трактористите" победиха Хъдърсфийлд Таун и се завръщат в елита за първи път от повече от 20 години. Шампион в Чемпиъншип стана Лестър Сити, който изкара само една година извън Висшата лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 66 млн. евро са били откраднати от "Банката на Палестина" в Газа
Над 66 млн. евро са били откраднати от "Банката на Палестина" в Газа
Перу създаде морски природен резерват на границата с Еквадор
Перу създаде морски природен резерват на границата с Еквадор