НОВИНИ

Лудогорец прояви борбеност, но отстъпи на Фенербахче в Истанбул

"Орлите" допуснаха поражение с 1:3 в мач от Лигата на конференциите

Милен Костов
от Милен Костов
21:40, 26.10.2023 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
живо фенербахче лудогорец
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Лудогорец загуби гостуването си на Фенербахче с 1:3 в мач от 3-ия кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите. Георги Дерменджиев допусна поражение в първата си среща, след като се завърна в Разград.

През първото полувреме в Истанбул двата отбора си размениха по няколко опасни ситуации в преден план. Ирфан Джан Егрибаят спаси удар на Руан Секо, а Симон Слуга отрази изстрел на Фред.

В края на първата част домакините поведоха в резултата. След рикошет в краката на Оливие Вердон и Миши Батшуай, белгиецът се озова сам срещу стража на "орлите". Нападателят изпрати топката покрай вратаря за 1:0.

След почивката "фенерите" побързаха да удвоят преднината си. Миха Зайцм отправи плътен шут от движение, след като отбита топка попадна в негово владение.

Шампионът на България започна да гледа към противниковата врата все по-смело и заслужено отбелязаха почетно попадение. След разбъркване в наказателното поле Родриго Бекао си отбеляза автогол.

В добавеното време на двубоя играчите на Исмаил Картал подпечатаха успеха си с нов гол. Миха Зайц оформи крайния резултат, след като завърши контраатака на "жълто-черните".

Фенербахче оглавява класирането в група "Н" с пълен актив от 9 точки. Лудогорец се намира на 3-ата позиция в подреждането с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомбени заплахи бяха отправени срещу пет летища във Франция
Бомбени заплахи бяха отправени срещу пет летища във Франция
Ураганът "Отис" взе най-малко 27 жертви в Мексико
Ураганът "Отис" взе най-малко 27 жертви в Мексико