НОВИНИ

Максимални температури между 28° и 33° през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 31.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

До края на деня в североизточните части от страната остава предупредителен жълт код - има условия за локални интензивни валежи и градушки, а поривите на вятъра по поречието на Дунав ще достигнат на места до около 80 км/ч.

Добрата новина е, че обещаното, макар и временно захлаждане е факт - едва 34° е най-високата температура днес - в Елхово, в София - 26°, в Драгоман - 24°.

Без съществена промяна ще се задържат температурите и утре - максималните ще са м/у 27° и 32°, в София - 27°. Около и след обяд ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в североизточните райони ще превали. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието в сутрешните часове. Около и след обяд повече облаци ще има над северното крайбрежие и на отделни места там ще превали.

И там ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток и ще отслабва. Максималните температури ще бъдат от 27° до 31°, температурата на морската вода е 26 - 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънчево ще бъде сутринта и в планините. Около и след обяд и там ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните в курортите ще са между 14° и 27°.

В по-голямата част от Европа облачността ще е променлива. Слънчево ще бъде на Пиренейския и Апенинския полуостров, както и във Франция. Дъжд ще вали в Северна и Източна Европа, след обяд на места валежите ще са придружени от гръмотевици. По-значителни количествата се очакват в прибалтийските страни.

У нас през следващите дни времето ще е предимно слънчево, с вероятност за изолирани краткотрайни валежи в следобедните часове. Вятърът ще отслабне и максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 28° и 33°. В петък вероятността за превалявания и гръмотевици се повишава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Храна за спасяване" - как едно мобилно приложение помага да се намали разхищението?
"Храна за спасяване" - как едно мобилно приложение помага да се намали разхищението?
Нинова: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц ли е?
Нинова: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц ли е?