НОВИНИ

Манчестър Сити мина с лекота през Брюж

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:39, 19.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Съставът на Манчестър Сити победи с категоричното 5:1 тима на Брюж като гост и по този начин записа втора победа в група А на Шампионската лига.

"Гражданите" доминираха тотално на стадион "Ян Брейдел Щадион" срещу белгийския първенец, като този успех осигури поне временно на момчетата на Хосеп Гуардиола лидерската позиция в групата с 6 точки.

Брюж от друга страна не успя да затвърди добрите впечатления, които остави с играта си в първите две срещи и допусна първо поражение в турнира.

Още от самото начало на срещата си пролича желанието на гостите да търсят ранен гол, който да им вдъхне нужното спокойствие и още преди да е изминал и четвърт час игра Сити вече имаха два отменени гола на сметката си.

Логичното все пак се случи в 30-та минута, когато Фил Фодън намери с прекрасно подаване по въздуха Жоао Кансело, а португалският краен бранител не сбърка, останал сам срещу Миньоле, давайки аванс на Манчестър Сити.

Английският шампион удвои аванса си в 43-та минута, когато Стенли Нсоки фаулира Рияд Марез в наказателното поле, а потърпевшият превърна дузпата в гол.

Третото попадение стана факт скоро след почивката, когато Кевин Де Бройне комбинира с Кайл Уокър и за последния остана само да вкара за трети път топката във вратата на белгийския тим с изстрел по земя.

При този развой на срещата Пеп Гуардиола направи няколко смени, но това по никакъв начин не намали устрема на гостите, които в 67-ата минута стигнаха и до четвърти гол. Негов автор стана 19-годишната сензация Кол Палмър, за когото това беше дебютно попадение в Шампионската лига.

Домакините намериха сили да стигнат до почетно попадение в 81-ата минута дело на Ханс Ванaкен, който се разписа в трети пореден двубой от груповата фаза.

Три минути по-късно обаче отбраната на домакините отново бе хваната в крачка от подаване на Фернандиньо към Рияд Марез и, останал очи в очи с вратаря на Брюж, алжирецът беше точен за 5:1.

По-късно тази вечер предстои и другият двубой от групата, в който един срещу друг се изправят ПСЖ и РБ Лайпциг в повторение на 1/2-финалния сблъсък от сезон 2019/20.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул повали Атлетико и продължава да е безгрешен в група "B"
Ливърпул повали Атлетико и продължава да е безгрешен в група "B"
Публикуваха заповедта за зелените сертификати - вижте какви са новите мерки
Публикуваха заповедта за зелените сертификати - вижте какви са новите мерки