НОВИНИ

Миглена Селишка и Мими Христова загубиха в полуфиналите на европейското първенство по борба в Букурещ

Двете български представителки пропуснаха възможността да се борят за титлите в своите категории на шампионата в румънската столица и в утрешния ден ще излязат на тепиха в спор за бронзовите отличия

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:55, 14.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
миглена селишка загуби полуфиналите европейското първенство борба букурещ
Слушай новината

Българката Миглена Селишка не успя да се пребори за място на финала в категория до 50 кг при жените на европейското първенство по борба в Букурещ.

Родната състезателка, която се завърна на тепиха след лечение на контузия, беше спряна в полуфиналите от шампионката на Стария континент за 2022 година Евин Демирхан от Турция.

В равностойна битка Селишка отстъпи с 3:4 точки и по този начин пропусна да се класира за пети път на финал на европейско първенство. До този момент в своята кариера родената в Дупница Миглена има един златен (Рим 2020) и три сребърни (Букурещ 2019, Варшава 2021 и Будапеща 2022) медала от подобен форум.

Загубата днес обаче означава, че в утрешния ден нашето момиче се завърне на тепиха в румънската столица в опит да спечели бронзовия медал, а нейна съперничка в решителната схватка ще бъде представителката на домакините Ана-Мария Пирву.

Малко по-късно в категория до 68 кг Мими Христова също допусна поражение в полуфиналите, губейки от представителката на Украйна Тетяна Рижко.

Двете предложиха равностойна схватка, която за съжаление приключи с успех за Рижко със 7:6 точки и така тя сложи край на амбициите на българката за общо трети златен медал от европейско първенство.

Въпреки това Христова запазва шансовете си да спечели поне бронз от шампионата в Букурещ, като за целта в утрешния ден тя трябва да надвие победителката в репешажната среща между германката Ейлен Севина и литовката Дануте Домикайтите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Камерън в София: България е важен съюзник в НАТО и икономически партньор
Дейвид Камерън в София: България е важен съюзник в НАТО и икономически партньор
История на ракията: Къде и кога се е появила огнената напитка?
История на ракията: Къде и кога се е появила огнената напитка?