НОВИНИ

Мими Христова ще се бори за бронз на световното, Биляна Дудова и София Георгиева са на репешажи

Гледайте тази вечер от 19:00 часа НА ЖИВО по БНТ 3 финалите от петия ден на световното първенство по борба в Белград с участието на Мими Христова (65 кг)!

мими христова бори бронз световното евелина николова отпадна битката отличията квота
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 20.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мими Христова ще се бори за бронзов медал от световното първенство в Белград, след като записа победа във втория кръг на репешажите на категория до 65 кг.

Европейската ни шампионка надви с туш рускинята Валерия Дондупова и по-късно тази вечер ще излезе отново на тепиха в опит да спечели първото си отличие от шампионат на планетата при жените.

В спора за бронза Христова ще се изправи срещу друга състезателка с неутрален статут Татяна Паулава.

Битката попада в програмата на финалната сесия от петия ден на световното първенство, която ще може да гледате НА ЖИВО по БНТ 3 тази вечер от 19:00 часа!

Другата ни представителка в репешажите днес Евелина Николова започна с победа в категория до 57 кг, след като тушира Лайлокхон Собирова от Узбекистан.

За съжаление, в следващия кръг бронзовата ни медалистка от Олимпиадата в Токио загуби от нигерийката Одунайо Адекуоройе и така се прости с мечтите си втори медал от световно първенство след бронза в Лас Вегас през 2015-а година.

Освен това поражението на Николова я лиши и от възможността да спечели олимпийска квота за Париж 2024, тя ще трябва да се бори за това в квалификационните турнири догодина.

Биляна Дудова ще се бори на репешажите на световното първенство в Сърбия и в четвъртък ще преследва медал и олимпийска квота. София Георгиева също получи втори шанс на турнира.

Юлияна Янева приключи с участието си на шампионата тази година. Поражение допусна и рожденичката днес София Георгиева, която в неолимпийската категория до 72 кг отстъпи с 1:9 точки на монголката Енх-Амарин Даваанасан.

Георгиева все пак също запазва шансовете си за репешаж и възможност да се бори за бронз от световното първенство в Белград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близки на загинали при катастрофи отново протестират в София (СНИМКИ)
Близки на загинали при катастрофи отново протестират в София (СНИМКИ)
Сигнали за липсващи лекарства вече могат да се подават на електронна поща
Сигнали за липсващи лекарства вече могат да се подават на електронна поща