НОВИНИ

Минимални температури под нулата и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 28.01.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

Вятърът съществено отслабна и вече почти навсякъде е до умерен, все още от северозапад, с тенденция да продължи да отслабва и до края на деня да се ориентира от югозапад. Облачността ще бъде променлива, а максималните температури - между 0° и 5°.

Под нулата бяха температурите тази сутрин в цялата страна, включително и по Черноморието - в Бургас - минус 1°, Варна - минус 2°, в София - минус 4°.

Минималните температури утре - в повечето райони ще са между минус 6° и минус 1°, на отделни места и по-ниски - до около минус 8°, в София - отново около минус 4°.

Утре облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, температурите ще се повишат, в сравнение с днес, и максималните ще са между 5° и 10°. През нощта срещу събота от запад ще започнат валежи предимно от дъжд и ще се създадат условия за поледици.

И в планините ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания в следобедните часове. Ще остане почти без валежи. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад.

Максималните температури в курортите ще са от около 0° до 9°. В Банско и Боровец предупреждават за много висока опасност от лавини извън обработените писти.

На Балканите утре ще завали сняг, който през деня, със затоплянето, ще премине в дъжд и в отделни райони в Западните Балкани също ще има условия за очакват поледици. По-значителни количества се очакват в Сърбия и Западна Румъния.

В по-голямата част от Европа ще бъде със значителна облачност. На много места ще бъде с валежи - и от дъжд, и от сняг. Слънчево и по- топло от обичайното за сезона ще остане времето по Западното и Централното Средиземноморие.

В събота на много места в страната ще превали, предимно дъжд, в планините и високите полета в Западна България - сняг. Остават условията за поледици. В неделя температурите ще се повишат още малко, а привечер на места в югозападната част от страната се очакват и валежи от дъжд. В понеделник и вторник затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Игрите в Токио пред празни трибуни?
Игрите в Токио пред празни трибуни?
В кои държави затягат мерките и в кои ги разхлабват?
В кои държави затягат мерките и в кои ги разхлабват?