НОВИНИ

Бойко Борисов провери новите локомотиви на БДЖ

Александър Марков
от Александър Марков
11:59, 28.01.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Премиерът Бойко Борисов разгледа новите локомотиви на БДЖ. Борисов припомни, че милиарди са били задълженията на държавния пътнически превозвач, които вече са изчистени.

Транспортният министър Росен Желязков, който го придружава, заяви, че в следващите години капиталовите инвестиции в железниците ще достигнат 1 млрд. лева.

"За първи път от 86-та година купуваме нови електрически локомотиви, те са доста години, с което започва реалното обновление на тяговия състав, 15 нови локомотива, след това процедурата, която успяхме да защитим за европейско финансиране, около 220 млн. ще влязат за нови мотриси", каза министърът на транспорта Росен Желязков.

"Все пак нека да кажем, че близо 1 млрд. дългове бяха изплатени за 10 години. И ето ги новите локомотиви. За да могат хората, ако помнят, като се вземат репортажите, спрени композиции, автобуси, пътници. Затова 100 вагона, ще ги видим и тях", каза премиерът Борисов.

"До края на годината нови вагони, за капиталов ремонт. Предстои покупката и на нови 40 вагона за дългите дестинации", заяви министър Желязков.

"И като вагоните са с интернет, са чисти, топли, удобни и вместо с автомобилите хората ще пътуват до Варна, до Бургас с влак", продължи премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славиша Стоянович: Изиграхме най-доброто си полувреме
Славиша Стоянович: Изиграхме най-доброто си полувреме
Окончателно: Хората под карантина или в болница ще могат да гласуват в подвижна урна
Окончателно: Хората под карантина или в болница ще могат да гласуват в подвижна урна