НОВИНИ

Минимални температури под нулата в цялата страна и в събота

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:58, 11.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за много студено време тази сутрин с отрицателни минимални температури вече в цялата страна, във Варна - минус 5°, в София - минус 10°, в Самоков - минус 18°.

През следващото денонощие със слаб, в източните райони - умерен северен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и минималните температури утре в повечето райони ще бъдат с още градус два по-ниски - между минус 10° и минус 5°.

В по-голямата част от страната и през деня ще бъде по-често облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще бъде ветровито, с максимални температури между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°.

По Черноморието ще бъде по-малко ветровито, в сравнение с днес, с умерен северен вятър, но вълнението на морето ще продължи да се усилва и ще бъде 4 - 5 бала. Ще преобладава облачно време, а на отделни места ще превалява слабо, предимно сняг.

Много студено ще остане в планините, с максимални температури по най-високите върхове около минус 20°, в комбинация с умерен и силен североизточен вятър. Ще бъде по-често облачно и на места ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

И утре София ще бъде европейската столица с най-ниската температура на континента. На много места на Балканите ще продължи да превалява, но слабо и предимно сняг. С валежи от дъжд ще бъде в страните от Западна Европа, по-значителни по количество в Южна Франция.

У нас в неделя облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне. Ще остане много по-студено от обичайното за март, но максималните температури слабо ще се повишат. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха още едно тяло на изгорелия ферибот в Йонийско море
Откриха още едно тяло на изгорелия ферибот в Йонийско море
Димитър Бербатов: Футболът е бизнес продукт и от него трябва да се печели
Димитър Бербатов: Футболът е бизнес продукт и от него трябва да се печели