НОВИНИ

Москва съобщи, че е ликвидирала над 600 украински военни в Краматорск, Киев отрича

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:27, 08.01.2023
Чете се за: 02:32 мин.
По света
Слушай новината

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че при руски удар в Украйна са загинали над 600 украински военнослужещи. Москва определи удара като отмъщение в отговор на действия на Киев в първите часове на януари.

Украинската страна съобщи за ракетни нападения в Краматорск и съседния град Константиновка, но не и за убити украински военнослужещи при тези удари.

Русия: 89 души са загинали при бомбардировката в Макеевка

Москва обяви,че е извършила наказателна акция в Краматорск заради убитите на 1 януари в Макеевка 89 руски войници. Руските сили атакували сгради, в които са били временно настанени украински военни.

"В резултат на масиран ракетен удар са унищожени над 600 украински военнослужещи", обяви говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков.

Не се уточнява кога е нанесен ударът. Градският съвет на Краматорск разпространи кадри, които според управата показват щетите от руски ракети през нощта. Според кмета Олександър Хончаренко са поразени учебни заведения, жилищни сгради и гаражи. Не се съобщава за жертви. Ройтерс също разпространи картина от Краматорск след руски удари, по-точно кадри на училище с избити прозорци.

Според представител на Киев Русия ще предложи на Украйна така наречения "корейски вариант" за спиране на конфликта, който включва разделение на Украйна.

Зеленски наложи санкции на Филип Киркоров, Никита Михалков и 117 други руски знаменитости

Междувременно украинският президент Зеленски въведе санкции срещу руски и про руски настроени представители на културата, спорта и медиите.Сред тях са режисьорът Никита Махалков, роденият във Варна певец Филип Киркоров и още 117 души. Санкциите за са 10 години. Предполагат ограничения като блокиране на сметки и прекратяване на културния обмен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ал-Насър иска да привлече и капитана на Борусия Дортмунд Марко Ройс
Ал-Насър иска да привлече и капитана на Борусия Дортмунд Марко Ройс
Тенисистът Иван Иванов постигна първата си победа в турнир за мъже едва на 14 години
Тенисистът Иван Иванов постигна първата си победа в турнир за мъже едва на 14 години