НОВИНИ

Минималните температури утре слабо ще се повишат

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 08.01.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

И днес ще се задържи слънчево и топло, с по-значителна облачност само в крайните източни райони от страната и максимални температури м/у 8° и 13°, в София - около 11°. В Източна България ще духа до умерен югоизточен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде почти тихо. Минималните температури утре слабо ще се повишат и ще са м/у минус 2° и 3°. До обяд в равнинната част на страната ще бъде мъгливо.

А в следобедните часове от запад ще започне бързо увеличение на облачността, което вечерта ще достигне Източна България. През нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 7° и 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд, главно по северното крайбрежие, ще има мъгла, а късно вечерта облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините, след слънчевото утро, около обяд облачността ще започне да се увеличава и до вечерта вече ще бъде значителна. В западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра - сняг.

Ще бъде и много ветровито със силен, временно бурен вятър с посока от юг-югозапад. Максимални температури в курортите - от 0° до 7°

Облачно и дъждовно ще бъде не само у нас, но и в голяма част от Балканите - първо ще завали в северозападните райони от полуострова, а по-късно през деня и в централните части, както и в Гърция.

У нас във вторник и сряда облачността вече в цялата страна ще бъде значителна, с почти повсеместни валежи от дъжд, в Западна и Централна България - значителни по количество. Ще бъде и много ветровито, температурите ще се понижат и на места дъждът ще се примесва и преминава в сняг. През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, вятърът чувствително ще отслабне, а в четвъртък и облачността ще се разкъса и ще намалее.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясни са съперниците на Кузманов и Андреев в квалификациите на Australian Open
Ясни са съперниците на Кузманов и Андреев в квалификациите на Australian Open
Отборът на САЩ спечели United Cup
Отборът на САЩ спечели United Cup