НОВИНИ

Тежко е състоянието на двама от пострадалите в катастрофата на пътя Русе - Бяла

bnt avatar logo
от БНТ
11:19, 08.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Двама от пострадалите при катастрофата на пътя Русе - Бяла снощи остават в тежко състояние. 14-годишно момче е с травми на прешлените. При инцидента пострадаха 7 души, някои от тях са извадени от смачканите автомобили с помощта на пожарната.

Двама от пострадалите при катастрофата - единият с политравми на лицето, а другият - на черепа, са приети в реанимация. 14-годишното момче е с наранявания на гръбнака. В отделението по хирургия са настанени двама мъже с фрактури на крака и на реброто. Две жени са поставени под наблюдение.

Хора, видели смачканите коли, коментираха, че по чудо няма жертви. Вследствие на удара двата автомобила са излетели от пътя. Според инж. Свилен Костадинов, който е преподавател в транспортния факултет на Русенския университет, пътят не е изчислен за толкова натоварен трафик, особено в последната година.

"Пътят в по-голямата си част е двулентов, двупосочен, само единствено на по-големите наклони на изкачване има за посока по една лента за предприемане на маневри. Това е предпоставка за високи скорости на движение и предприемане на рискови маневри, изпреварване, заобикаляне с доста високи скорости", обясни инж. Свилен Костадинов.

Според него това е и една от причините за последния тежък инцидент.

"Доколкото разбрах е челен удар между два автомобила, настъпила през тъмната част на денонощието. Вероятно е свързано с извършване на неправилна маневра".

Иво Минчев казва, че често пътува по този маршрут и всеки път се притеснява.

"Просто е по-натоварен, отколкото е предвиден самият път. Има много автомобили, изнервят се хората, тръгват да правят рискови изпреварвания. Аз съм бил свидетел на две ПТП-та там. Включително се е налагало да оказвам първа помощ на пострадали", обясни той.

Статистиката показва, че пътят с най-много катастрофи в Русенска област е именно участъкът Русе - Бяла. За първите 10 месеца на миналата година там са станали 26 тежки произшествия, при които са ранени 26 души, а 10 са загубили живота си.

Репортер: Даниела Василева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди връщането на втория мандат - какви са политическите нагласи за третия?
Преди връщането на втория мандат - какви са политическите нагласи за третия?
Български кран, изпратен след влаковата катастрофа в Пирот, се е наклонил при възстановителните дейности
Български кран, изпратен след влаковата катастрофа в Пирот, се е наклонил при възстановителните дейности