НОВИНИ

Националките до 16 г. изпуснаха Ирландия в драма

Ново разочарование за момичетата на Лъчезар Коцев на еврошампионата в Коня

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:50, 22.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
националките изпуснаха ирландия драма
Снимка:
Слушай новината

Българският национален отбор за момичета до 16-годишна възраст претърпя ново разочарование на европейското първенство в Коня, Дивизия Б. Баскетболистките на Лъчезар Коцев загубиха драматично от Ирландия с 68:70 в мач от разпределение за местата от 9-то до 16-то. Двубоят в Спортен комплекс „Коня“ се оказа доста равностоен, но в края българките допуснаха обрат и трябваше да се примирят с поражението.

Така младите „лъвици“ ще играят за позициите от 13-та до 16-та на шампионата в южната ни съседка. Утре (петък) българският тим ще има за съперник Босна и Херцеговина.

Стартът на мача предложи доста обрати, а в крайна сметка българките се оказаха на печелившата страна и след 10 минути игра се отскубнаха с 6 точки. Въпреки че ирландките си върнаха водачеството за кратко във втората част, символичните гости имаха последната дума и съумяха да оформят 31:27 в своя полза на голямата почивка.

Смяната на лидерството излезе на преден план и при подновяването на играта, като този път ирландският отбор бе този, който взе предимство и в края на предпоследния период се радваше на крехка разлика от 3 точки. Символичните домакини държаха съдбата си в свои ръце и в началото на финалната десетка. Доза характер, проявен от младите „лъвици“, бе достатъчен за пореден обръщане на развоя на събитията в тяхна полза. Това обаче не спря ирландките да се върнат в играта и да поведат с 2 точки след кош на Муран Тихан в последните 7 секунди. Атака по-късно Габриела Коцева се опита да прати мача в продължение, но това не се случи и всичко свърши.

Фатме Кичукова бе над всички за българките с 15 точки и 5 асистенции. Деяна Станиславова регистрира 14, 12 борби и 6 откраднати топки. Габриела Коцева наниза 11 точки, Катрина Бозова има 10, 6 овладени под двата ринга топки и 6 завършващи подавания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси спечели домакинството си на Сервет в Лигата на конференциите
Челси спечели домакинството си на Сервет в Лигата на конференциите
Тибо Куртоа отказа да играе за националния отбор на Белгия
Тибо Куртоа отказа да играе за националния отбор на Белгия