НОВИНИ

Над 350 гимнастички ще участват в първото издание на турнира "Големият приз"

За голямата награда ще се борят състезателки от Сингапур, Англия, Босна и Херцеговина, Полша и от 12 български клуба.

Художествена гимнастика
Снимка: Пресслужба
bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 08.10.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 350 индивидуални гимнастички са подали заявка за участие в първото издание на международния турнир "Големият приз", организиран от клуб по художествена гимнастика "Левски" от 11 до 13 октомври в клубната зала на стадион "Георги Аспарухов".

"Госпожа Робева измисли името на нашия нов турнир. Нашето ново предизвикателство. Имаме много сили, имаме добър ресурс от треньори, заредени с много енергия и смятаме, че ще се справим с това изпитание. Надяваме се турнирът да се превърне в традиция, така както този за приз „Маргарита Рангелова“, който организираме вече 29 години. Очакваме родители и наши приятели да дойдат и да ни подкрепят. Входът за зрители е свободен", сподели за БНР Валентина Симеонова-Стоянова, президент на КХГ "Левски".

За голямата награда ще се борят състезателки от Сингапур, Англия, Босна и Херцеговина, Полша и от 12 български клуба.

"Голямата награда ще бъде връчена на шампионката във възраст "Жени", категория "Елит". Тя ще спечели големия приз и още много награди от нашите партньори и спонсори. За всички участници имаме много атрактивни награди - ваучери за Добринище, за конна езда и за катерене. Призьорката ще бъде наградена с една прекрасна корона", разясни Валентина Симеонова - Стоянова и допълни:

"Турнирът ще бъде открит от госпожа Нешка Робева, която е почетен президент на КХГ Левски и домакин на състезанието. Поканили сме и госпожа Илиана Раева, която вчера бе преизбрана за четвърти мандат да ръководи най-успешния спорт в България. Ще присъства и госпожица Невяна Владинова, която извървя своя дълъг път от тук, от залата на стадион „Георги Аспарухов“ и бе избрана за член на Управителния съвет на Българска федерация по художествена гимнастика. Искам да пожелая на всички членове в новоизбраните комисии успех, здрава работа, на добър час и един много успешен четиригодишен олимпийски цикъл", коментира Симеонова-Стоянова.

Валентина Симеонова - Стоянова съобщи, че през ноември ансамбълът за девойки (младша възраст) ще вземе участие в традиционния турнир "Саникс къп" в Япония.

"Ще участваме с ансамбъл девойки (младша възраст), който на държавното първенство категория "Елит" спечели сребърен медал. Това е един изключително красив отбор от 5 гимнастички. Те готвят много силна програма за Япония. Силно се надяваме, че ще се представят по най -добрия начин", добави Симеонова - Стоянова.

Освен това през декември под ръководството на Нешка Робева в зала 1 на Националния дворец на културата отново ще бъде организирано шоу, което да подпомогне финансово всички клубове под шапката на ОСК "Левски".

"Това шоу е планирано за 12 декември. Госпожа Робева е изключително амбицирана. Според нея това шоу ще е предпоследно, но като за последно. Отново ще има гост-изпълнители, певци, танцьори. Нашите гимнастички също ще имат възможността да вземат участие в него", завърши Валентина Симеонова - Стоянова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци и протести в Тирана
Сблъсъци и протести в Тирана
"Театралната афера": С какви мотиви съдът пусна под гаранция двамата уличени в схемата?
"Театралната афера": С какви мотиви съдът пусна под гаранция двамата уличени в схемата?