НОВИНИ

Нападателят на 17-годишното момиче в Бургас често създавал проблеми

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 29.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Опит за убийство в Бургас. Мъж намушка с нож 17-годишна ученичка и избяга. Пострадалото момиче е в болница. По-късно нападателят е задържан. Повдигнато му е обвинение.

17-годишното момиче се прибирало, заедно със своя приятелка, в неделя вечерта, когато се случило нападението. Кадри от охранителни камери запечатват престъплението.

Двете момичета пресичат пешеходна пътека, когато 27-годишният мъж ги връхлита. Двете се опитват да избягат, но нападателят настига 17-годишната ученичка и я наръгва.

"Нападателят, след като я наръгва, той веднага побягва там в градинката", разказва Тодор Михайлов, който е охранител на бизнес център.

БНТ: Ваш колега се притичва на помощ?

"Той впоследствие излиза, защото е чул гласове, че някой вика, но той си е помислил, че са ученици, нещо от този род. Всичко става за минута и половина, тук бяха спрели и коли да ѝ помогнат", допълни охранителят.

Момичето е транспортирано в болница, с опасност за живота с множество порезни рани по тялото и шията. Извършена ѝ е операция и към момента е в реанимация. Все още се изяснява връзката ѝ с нападателя, който живее в съседния блок.

"Момичето е толкова възпитано, културно, като мине тук, поздравява. Такива културни, възпитани, майката е лекарка, бащата икономист", разказа съседката на момичето Дияна Петрова.

На 27-годишния Иван Кокинов е повдигнато обвинение за опит за убийство. Според негови съседи често създавал проблеми около блока. Утре съдът в Бургас ще гледа мярката му за неотклонение.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцката полиция върна откраднати картини на Пикасо и Мондриан
Гръцката полиция върна откраднати картини на Пикасо и Мондриан
Няма данни за пострадали българи при потъването на ферибот край Бали
Няма данни за пострадали българи при потъването на ферибот край Бали