НОВИНИ

Напрежение на „Армията“: Ядосани фенове на ЦСКА нападнаха Стойчо Стоилов

напрежение bdquoармиятаldquo ядосани фенове цска нападнаха стойчо стоилов
bnt avatar logo
от БНТ
22:41, 22.07.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Български футбол
Слушай новината

Неприятни сцени се разиграха в Борисовата градина след края на мача между ЦСКА и Лиепая (0:0) от втория кръг на Лигата на конференциите. Спортният директор на „червените“ Стойчо Стоилов усети гнева на феновете, след като първоначално не успя да напусне стадиона. Той дори е бил повален на земята от няколко души от агитката на клуба, но след това полицията се е намесила.

Група фенове се събра пред изхода на "Българска армия", ядосани от ситуацията в ЦСКА, а напрежението доведе до неприятни последици.

При излизането на Стойчо Стоилов привърженици са го нападнали, което е наложило полицията да се опита да го предпази, връщайки го обратно в съблекалнята. Босът на ЦСКА е бил буквално влачен от полицията обратно към съблекалните.

Гневът на феновете обаче бе насочен само към спортния директор, докато треньорът Любослав Пенев излезе при тях и разговаря с привържениците, за да ги успокои.

Наставникът уверил феновете, че трябва да напуснат зоната пред стадиона. Малко след това и Стойчо Стоилов беше изведен от съоръжението, благодарение на униформените. Шефът на ЦСКА в крайна сметка успя да си тръгне с личния си автомобил.

След края на мача с Лиепая феновете на ЦСКА демонстрираха яростта си и пред самия отбор, блъскайки и ритайки рекламните пана, които граничат с терена.

Освен от неубедителната игра, недоволството е предизвикано от напрежението в клуба. След напускането на кондиционния треньор Кирил Динчев старши треньорът Любо Пенев разкри, че в отбора има хора на заплата, които работят само в свой личен интерес, информирайки "определени журналисти" за различни дела на отбора. Според наставника това има за цел да дестабилизира тима. Малко след това от ръководството на ЦСКА пуснаха декларация, чрез която изразиха подкрепата си към наставника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина синът на Тодор Живков - Владимир Живков
Почина синът на Тодор Живков - Владимир Живков
Макрон смени телефона и номера си заради аферата "Пегас"
Макрон смени телефона и номера си заради аферата "Пегас"