Небрежност е вероятната причина за пожара в училище в Карнобат

от БНТ
12:26, 07.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар в училище "Петко Рачов Славейков" в Карнобат. Сигнал за инцидента е подаден в 23.00 ч. снощи. Три пожарни са гасили пламъците. За щастие няма пострадали хора, материалните щети обаче са огромни.

Пожарът тръгва късно снощи от постройка в двора на училището, която се използва за физкултурен салон.

Все още не са ясни причините за инцидента. Образувано е досъдебно производство, а разследващите днес направиха повторен оглед по светло.

Пожар пламна в училище в Карнобат

"Електрическо съединение, ремонтни дейности по покрива с някаква искра, макар че това става 4 - 5 часа преди да лумне огънят в 22.40 ч., когато получихме сигнал, но също може и да е небрежност", заяви Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

В помещение във физкултурния салон има голямо количество пелети. Цяло чудо е, че те не са се запалили, иначе пожарът щеше да е много по-голям.

Заради инцидента е развалена електрическата инсталация в училището и класните стаи ще останат празни поне 3 дни.

"Днес няма как децата да се върнат на училище. Виждате в какво състояние е сградата. Обезопасено е в момента", допълни Красимира Балимезова, заместник-директор на ОУ "П.Р. Славейков" Карнобат".

От Община Карнобат ще мислят къде да се изгради нов физкултурен салон за 190-те ученици. Строителна фирма от региона вече е предложила услугите си безплатно в помощ на училището.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започна Панаирът на книгата в НДК
Започна Панаирът на книгата в НДК
В кои държави ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна?
В кои държави ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна?