НОВИНИ

Некоалицията оценява свършеното досега, но въпросите за ротацията остават

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:28, 03.02.2024
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава анализът на свършеното от министерствата преди ротацията. Мария Габриел и Николай Денков вече имали задълбочена предства, обяви днес вицепремиерът като изтъкна, че се прави оценка и на ресорното й министерство.

На фона на появили се твърдения, че освен премиер, Мария Габриел може да остане и министър на външните работи, тя заяви:

"Ние имаме споразумение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде. Външно министерство също ще бъде оценявано. Анализираме наистина всяко министерство. Аз бих се радвала да бъде много ясно кое министерство каква работа е свършило. Имаме вече много задълбочена представа", каза Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи.

Докато анализът по министерства тече, лидерът на ГЕРБ на няколко пъти говори за корупция в спортното министерство.

"Да, корупцията беше видна, хванаха човек с пари на стълбите, няма как да се отрече. В момента върви разследване и ние оказваме пълна подкрепа на разследващите органи", каза Димитър Илиев - министър на младежта и спорта.

БНТ: Очаквате ли вие да бъдете един от сменените министри?

Димитър Илиев: В личен план не мога да кажа какво точно очаквам. Знам, че тези постове не са вечни и никой не се е женил за такова място. Определено за мен не е самоцел. Но докато съм тук и имам тази възможност аз ще работя.

Илиев коментира и дали ГЕРБ са искали да имат заместник-министър в спортното ведомство.

"Да, заместник-министър е поискан, документите са внесени в МС. За съжаление лицето, което подадоха, между другото аз изключително много уважавам тази жена. Това е Гергана Брънзова - нейните документи не отговарят на условията за позицията".

По време на награждаване на най-добрите родни спортисти премиерът оцени ресорния министър.

"Имате министър, който се грижи за вас, чувства се като един от вас заради неговия опит", каза Николай Денков.

А земеделските производители от различни сектори искат оставката на своя министър. Заедно с премиера и финансовия министър, той ще разговаря с тях утре.

"Каквото и да се направи утре, каквото и да се реши, земеделците ще протестират. И аз бих застанал до техния протест срещу усложненията, които им причиняват, зелените изисквания ги правят нерентабилни на пазара и срещу намерението да бъдат атакувани от нелоялна конкуренция с дъмпингов внос".

Ще постигнат ли производителите съгласие с държавата - предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА се пребори за своето срещу Черно море
ЦСКА се пребори за своето срещу Черно море
Борна Чорич - Александър Бублик е финалът на турнира в Монпелие
Борна Чорич - Александър Бублик е финалът на турнира в Монпелие