НОВИНИ

Искрен Митев: Явно нещата се случват добре, щом ГЕРБ говорят за отлагане на ротацията

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 03.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Явно нещата се случват добре, щом виждаме леко отстъпление от страна на ГЕРБ и те повдигат въпроса дали ротацията да бъде отложена". Това каза в "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев.

"Откакто сме част от политическата сцена, нас ни бият всеки ден по най-различни начини - крайно време е българските граждани да спрат да се страхуват от хора с прякори". Така депутатът коментира физическия сблъсък с колегата си Радостин Василев в парламента.

Митев не е решил дали да съди Радостин Василев и ще го обсъди с групата си. Ако се стигне до съд и спечелване на делото, средствата ще бъдат дарени на организация, бореща се с насилието.

Няма никаква друга алтернатива на сегашното управление, коментира Искрен Митев и призна, че при следващи избори "Продължаваме промяната" са щели да получат по-малко гласове и по-малко влияние в управлението.

"Хората ни обвиняват, че сме ги предали, но истината е, че ПП с 63 депутати управлява страната и нас ни бият всеки ден заради това, че успяваме да водим тази битка. Като управляващи плащаме цената за нея".

Искрен Митев не смята, че ПП, ГЕРБ и ДПС са коалиционни партньори и дори обвини партията на Борисов, че "ежедневно използва всики механизми в държавата", докато ПП се опитвали да строят. Интересно е защо ДПС говори от името на ГЕРБ, както и взаимодействията между ГЕРБ и "Възраждане", коментира още той.

За всяка една позиция ще се борим да има най-добре подготвения професионалист - така депутатът отговори на въпроса дали след ротацията Атанас Атанасов ще бъде председател на Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нюкасъл и Лутън не се победиха след зрелищен мач с осем гола
Нюкасъл и Лутън не се победиха след зрелищен мач с осем гола
Българските тенисистки до 16 години се класираха за финалите на Европейската зимна купа
Българските тенисистки до 16 години се класираха за финалите на Европейската зимна купа