НОВИНИ

Неопитен португалец и молдовец свирят сбълсъците на Левски с Апоел Беер Шева

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:14, 04.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

От европейската футболна централа УЕФА обявиха имената на арбитрите, които ще ръководят двата двубоя между Левски и израелския Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Първата среща между двата тима ще бъде в Израел идния четвъртък (10 август) от 20:30 часа българско време, а неин рефер ще бъде португалецът Мигел Ногейра.

Младият съдия направи своя дебют в европейските клубни турнири едва преди няколко седмици, когато свири мача между молдовския Шериф и румънския Фарул Констанца.

Асистенти на Ногейра в Беер Шева ще бъдат сънародниците му Луиш Кампош и Руи Тешейра, а за четвърти рефер е определен Андре Нарсисо.

Седмица по-късно на 17 август от 20:00 часа българско време предстои и реваншът между Левски и вицешампиона на Израел на стадион "Георги Аспарухов", а главен арбитър на тази среща ще бъде молдовецът Думитри Мунтеан.

Той има минало със "Синия клуб", като е ръководил двубой на формацията на тима до 19 години срещу турския Алтънорду, завършил с разгромно поражение с 0:5 за българите. Срещата е през сезон 2016/17 и е част от Младежката лига на УЕФА.

През юли 2018-а Мунтеан свири и победата на Лудогорец със 7:0 срещу северноирландския Крусейдърс в мач от квалификациите за Шампионската лига.

Асистенти на молдовеца в мача между Левски и Апоел Беер Шева пък ще бъдат неговите сънародници Влад Лифчу и Виктор Мардари, а в ролята на четвърти рефер ще влезе Йон Орлич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха нередности в отчетите на Борусия Дортмунд за 2018 година
Откриха нередности в отчетите на Борусия Дортмунд за 2018 година
Руски военен кораб е бил поразен при атака с дронове
Руски военен кораб е бил поразен при атака с дронове