НОВИНИ

Нов път ще отпушва движението към Гърция

Подписка за удължаване на АМ "Струма"

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Миглена Медарова
19:55, 21.05.2024
14643
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

С наближаващите почивни дни покрай 24 май и настъпващия летен сезон въпросът за задръстванията на АМ "Струма" отново е актуален.

Проблемът с тапите на пътя вече създава сериозни притеснения не само от бавното преминаване през отсечката при Симитли, но и за безопасността на избралите да пътуват през нея.

Над 3000 жители на Симитли и пътни организации настояват в подписка да бъде изграден участък, който да удължи магистралата до разклона за Банско. С това движението в района според хората значително ще се облекчи.

В момента задръстванията при Симитли са и в двете посоки. През почивните дни местните жители трудно успяват да стигнат от един квартал на града до друг.

Преди две седмици Асоциацията на пострадалите от катастрофи е внесла в Министерството на регионалното развитие и Агенция "Пътна инфраструктура" искане с над 3000 подписа, с което настояват да бъдат взети мерки за облекчаване на трафика, както и конкретни предложения.

"Ние предлагаме да се изгради една допълнителна трета лента, което може да стане в рамките на месец-два и съответно петък следобед и неделя следобед да се прави реверсивно движение", заяви Владимир Тодоров, Асоциация на пострадалите при катастрофи.

"Това са някъде около 600 метра. Като, доколкото имам информация, за около 300 от тях вече има избрана фирма изпълнител и обществената поръчка е минала", коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Пътната отсечка трябва да започва където АМ "Струма" се слива в главен път Е-79 и трябва да излиза на главния път за Банско. Така пътникопотокът от зимния курорт и от Кулата ще бъде разделен на две.

И специалисти, и пътуващи са единодушни, че проблемът трябва да бъде решен кардинално с изграждането на АМ "Струма" в отсечката Симитли - Кресна. Така не само ще бъдат избегнати задръстванията, но и ще бъдат спасени много човешки животи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте какво разказаха пътниците от самолета, попаднал в опасна турбуленция
Вижте какво разказаха пътниците от самолета, попаднал в опасна турбуленция
"Друсаният чай" става все по-разпространен сред младежите
"Друсаният чай" става все по-разпространен сред младежите