НОВИНИ

Нови протести в Израел, като мотив се включват и противоепидемичните мерки

протести израел мотив включват противоепидемичните мерки
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:43, 11.10.2020
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Протестите срещу управлението на премиера Бенямин Нетаняху се засилиха в събота през нощта, въпреки мерките, които ограничават демонстрациите поради новата пандемия на коронавируса, съобщава „Дойче Веле“.

Това е трети протест, който блокира мостове и кръстовища в цял Израел и според местните медии е най-масовият от петте последователни месеца на седмични демонстрации срещу президента.

Както през последните десет дни, протестите в събота бяха насочени срещу ограниченията, които забраняват да се напуска района на дома / в периметър от 1 км./

Това решение не постигна нищо повече от това да изкара повече хора на улицата срещу т. нар. „драконовска мярка“, а според движението „Черни знамена“ това е важна част от протестите, на които през деня са присъствали повече от 200 000 души.

В Йерусалим протестиращите с израелски знамена и транспаранти с надпис „Отивай си” спазиха тези правила.

В Тел Авив, където хиляди хора са били съсредоточени според АФП, е имало сблъсъци между полицията и протестиращите, които според полицията не са спазили необходимите правила за разстояние и са се придвижвали без съгласуване.

С повече от 280 000 потвърдени случая и над 1900 починали за население от девет милиона Израел е една от страните с най-високите нива на инфекция в света.

Министерството на здравеопазването призова ултраправославната общност да бъде бдителна по време на еврейския празник Симхат Тора, който се провежда в събота вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
42 са новорегистрираните случаи на коронавирус в област Пловдив
42 са новорегистрираните случаи на коронавирус в област Пловдив
Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро
Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро