НОВИНИ

Областният управител на Шумен: Проблемът е с недостига на медицински персонал

bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 16.11.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Проблемът с лекарите и медицинските сестри е сериозен, както и в други райони на страната, като цяло е много сериозен проблемът, заяви в "Още от деня" областният управител на Шумен Стефан Желев.

"Правихме призиви към общопрактикуващите лекари, към лекари - специалисти от извънболничната помощ, но реално почти не откликнаха. Опасенията са, че ние ще разкрием легла, но няма да има специалисти, които да ги обслужват", отбеляза Стефан Желев.

Надяват се на стажанти, които да пратят, както е обещал министърът на здравеопазването при посещението си, и в момента търсят подходящи квартири, в които да ги настанят. Откликнали са от Психиатричната болница - с медицински сестри, Клиниката по кардиология - с лекари.

През последният месец броят на болните в града нараства - над 600 са на население 100 000, единствената болница, в която се лекуват болни с COVID е МБАЛ-Шумен, има и малка болница с 20 легла, които са напълно заети, съобщи областният управител.

В държавната психиатрична болница няма да може да бъдат открити легла, няма условия, възможно е да се разкрият такива в бившата белодробна болница, където вторият етаж се ползва от МБАЛ-Шумен, а третият - от Медицинския университет.

Стефан Желев категорично заяви, че противоепидемичните мерки в Шумен се спазват.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Незрящ възрастен не може да пазарува в зелените коридори, защото асистентът му е на 45 г.
Незрящ възрастен не може да пазарува в зелените коридори, защото асистентът му е на 45 г.
Полицаите не искат пари за сметка на детски надбавки
Полицаите не искат пари за сметка на детски надбавки