НОВИНИ

Орлин Владимиров с последни думи пред съда: Никога не съм искал нещо от това да се случи

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:14, 20.10.2023
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Софийският градски съд обяви, че присъдата по делото за убийството на Евгения Владимирова, намерена в куфар, ще бъде прочетена тази вечер в 20.00 ч. Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин Владимиров и между 15 и 20 години затвор за баща му Пламен Владимиров.

В последната си дума пред съда Орлин Владимиров каза , че никога не искал нещо от това да се случи, баща му помоли да бъде оправдан. Преди днешното заседание пред съдебната палата отново се събраха близки и роднини на убитата, за да поискат справедливост.

Финалните пледоарии по делото на убитата по жесток начин 33-годишна Евгения Владимирова продължиха повече от шест часа. Прокурор Иван Кочиев каза, че свидетелските показания и доказателства сочат, че на 13 октомври 2021 г. убийството е извършено с предварителен умисъл и по особено жесток начин. Адвокатът на семейството Иво Найденов пък каза, че Орлин е съгласувал всичко заедно с баща си и затова той е съучастник в убийството и затова поиска доживотен затвор и за двамата.

Той изтъкна още, че Орлин е удушил по крайно мъчителен начин Евгения и тя през цялото време осъзнавала какво ѝ се случва. През сълзи майката на Евгения каза в съда: "Кой ти даде право да го правиш, дяволско изчадие" и продължи да ридае.

През сълзи говориха бащата и братът на Евгения, който каза, че нейното 6-годишно момче много обичало майка си и преминава през изключително тежък период. Адвокатите на Орлин и Пламен пък казаха, че няма доказателства, че Евгения е убита умишлено и продължават да поддържат версията си, че това е инцидент.

"Предстои още много работа да се свърши по това дело, тепърва е само на първа инстанция. Има още доказателства, които да се съберат. Надявам се и апелативните и върховните съдии, които предстои да разглеждат делото да вникнат в това каква е истината.", каза Емануил Бастрев, адвокат на Орлин Владимиров.

"С какво този човек ще бъде полезен на обществото? С кое? Не знам. И двамата с какво ще бъдат полезни? С нищо", коментира Иво Найденов, адвокат на семейството на Евгения.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Талон Грийкспор отпадна от тенис турнира в Стокхолм
Талон Грийкспор отпадна от тенис турнира в Стокхолм
Какво е договорила България с "Боташ" - резултатите от проверката
Какво е договорила България с "Боташ" - резултатите от проверката