НОВИНИ

Откриха изчезналия в Пампорово син на заместник-министър

bnt avatar logo
от БНТ
15:19, 30.12.2021
16150
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Повече от два часа планински спасители, ски патрули и полиция издирваха 15-годишно момче в Пампорово. Синът на заместник-министъра на енергетиката Пламен Данаилов - Александър, бил на ски с приятели.

Около 10.30 часа сутринта семейството загубило връзка с него, не могли да го намерят по телефона. Веднага е подаден сигнал в Планинската спасителна служба в курорта. Операцията по издирването на момчето започнала в 13 часа, като са претърсени всички северни писти.

От спасителната служба се подготвяли и за нощно издирване, когато към 15.30 часа Александър е намерен в района на Малина. Момчето е било в много добро състояние.

"И го търсихме покрай мрежите, да не би с висока скорост да е изхвърчало на някой завой, да се е ударило и така нататък. Но като бяха претърсени и не се откри момчето, продължихме да се съмняваме да не е тръгнало някъде към Смолянските езера - писта, която е затворена и не се обработва и изпратихме машина, евентуално да провери", обясни Димитър Масурски - началник на ПСС-Пампорово.

Тъкмо когато машината е тръгнала, се обаждат от Малина, че момчето се е появило. Александър бил много учуден, че го издирват - през цялото време е карал ски на писта А5, допълни началникът на спасителната служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Николай Витанов: Проблемите с Омикрон ще започнат след Ивановден
Проф. Николай Витанов: Проблемите с Омикрон ще започнат след Ивановден
Кирил Петков: Имаме 3 сериозни казуса, които трябва да решим днес
Кирил Петков: Имаме 3 сериозни казуса, които трябва да решим днес