НОВИНИ

Валежите продължават и в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 30.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

И в следобедните часове в много райони ще продължи да превалява дъжд, на места в централните и източни части от Северна България – и сняг, но с тенденция да отслабват. В североизточните райони ще има условия за поледици. Ще бъде ветровито, с максимални температури от около 2°-3° в Дунавската равнина до 7°-8° по Черноморието и в Югозападна България.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, облачността ще започне да намалява и утре ще има много слънчеви часове. Максималните температури съществено ще се повишат, в сравнение с днес, и в по-голямата част от страната ще бъдат между 7° и 12°, в комбинация с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Ще бъде и ветровито, с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

И в планините ще бъде много ветровито. Ще духа силен вятър от северозапад. Облачността ще е променлива, намаляваща след обяд на места до слънчево. Максималните температури в курортите ще са между 2 и 5 градуса.

Облачно със слаби превалявания от дъжд ще бъде в северните райони на Франция и Германия, както и на Британските острови. На север валежите ще са от сняг. Над по-голямата част от Западна Европа и в много райони от Централна, както и над Пиренейския и Апенинския полуостров, ще бъде слънчево, включително и в по-голямата част от Балканите, а температурите на полуострова ще се повишават.

И към времето в Новогодишната нощ - температурите в цялата страна ще са над нулата, а в полунощ в повечето райони ще бъдат между 0° и 5°.

В събота, 1 януари, ще бъде ветровито, максималните температури ще се повишат с още 3-4°, но ще има и райони със слаб дъжд, главно в Източна България и в планините. Топло за сезона ще остане и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Домусчиев: Искам да виждам отбор, който да носи наслада на запалянковците
Кирил Домусчиев: Искам да виждам отбор, който да носи наслада на запалянковците
Разкриха наркооранжерия във фургони в Шуменско (СНИМКИ)
Разкриха наркооранжерия във фургони в Шуменско (СНИМКИ)