НОВИНИ

Откриха оранжерия за отглеждане на марихуана, наркотици и оръжие в Русе (СНИМКИ И ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 07.04.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Русенските полицаи са спрели за проверка в Сливо поле лек автомобил с 49-годишен водач от Силистренско, известен на правораздавателните органи.

Оказало се, че в колата той превозвал близо 2 килограма марихуана, която била укрита в сак с дрехи.

След обиск в къща на територията на община Кайнарджа служителите на реда установили, че тя се използва като оранжерия за отглеждане на марихуана. В специално оборудвано помещение са открити насаждения марихуана, а също продукти и техника, използвани за култивиране на конопеното растение.

49-годишният мъж е задържан.

При друга операция на пътя Русе-Бяла, в района на хижа "Приста", бил спрян за проверка лек автомобил с разградска регистрация, управляван от 31-годишен мъж от Русе. С него пътувала и 26-годишна русенка. Водачът отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на наркотици, а при последвалия обиск служителите на реда намерили в него 5 хапчета и прахче "екстази".

Полицаите открили още опаковка с около половин грам кокаин и малък полиетиленов пакет с около грам метамфетамин.

По-късно на адрес в Русе на бул. "Цар Освободител" полицаите са намерили и иззели около 140 грама метамфетамин, таблетки екстази, марихуана, около два грама кокаин.

Освен наркотиците били открити още фалшива банкнота от 50 лева, над 40 различни боеприпаси за огнестрелно оръжие, няколко пистолета и части за оръжия. 31-годишният мъж е задържан. Разследването и на двата случая продължава под надзора на прокуратурата.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рашфорд е в групата за двубоя с Гранада
Рашфорд е в групата за двубоя с Гранада
Русия може да блокира Zoom
Русия може да блокира Zoom