Разкриха модерна наркооранжерия в монтанско село

от БНТ
12:00, 07.04.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
разкриха модерна наркооранжерия монтанско село
Слушай новината

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е била установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област. Работата по случая е започнала след постъпил оперативен сигнал.

В две стопански помещения, с площ от около 300 квадратни метра, са били открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

На място, в пластмасов бидон, е била открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са били пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.

Образуваното досъдебно производство се води за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 1 от НК – отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана.

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
СЗО за "Астра Зенека": Ползите са повече от вредите
СЗО за "Астра Зенека": Ползите са повече от вредите
Мъж с увреждания направи сервиз за ремонт на инвалидни колички
Мъж с увреждания направи сервиз за ремонт на инвалидни колички