НОВИНИ

Отложиха делото срещу един от нападателите на Христиан Пендиков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:15, 28.02.2023
Чете се за: 02:30 мин.
По света
Слушай новината

Съдът в Охрид отложи делото срещу един от нападателите на секретаря на българския клуб в града Христиан Пендиков - Илия Спасески.

Делото се отлага за 5 април, а след днешното заседание стана ясно, че Пендиков ще поиска парично обезщетение за нанесения побой.

Илия Спасески е обвинен в престъпление от омраза и за нанасяне на тежка телесна повреда. Днес той запази мълчание пред медиите. Защитата му разчита обвинението срещу него да бъде преквалифицирано в по-леко обвинение.

Подробностите вижте във включването на Иво Никодимов.

На снимката: Илия Спасески пред съда в Охрид

Отлагането беше поискано от защитата на обвиняемия. Причината е, че са приложени като доказателства много видео и аудио материали и е необходимо време за запознаване с тях, консултации и събиране на други доказателства. От видео и аудио записите се очаква да стане ясно по какъв точно начин е възникнал боят, при който е пострадал Христиан Пендиков.

Голяма част от призованите свидетели по делото отсъстваха от съдебната зала днес. Оказа се, че много от тях все още не са получили призовките си.

Христиан Пендиков ще иска парично обезщетение за нанесения побой, стана ясно от защитата му. В залата той беше представен от адвокат.

Съдът попита кога Пендиков може да се яви лично и на какъв адрес в България да му изпрати призовка. Адвокатът отговори, че има връзка с клиента си по телефона и не знае негов адрес. Освен това, здравословното му състояние не позволява да се яви в съда.

Преди началото на заседанието полицията записваше данните на журналистите, които са пред съда в Охрид.

Секретарят на българския културен клуб в Охрид Христиан Пендиков беше пребит на 19 януари, а инцидентът доведе до напрежение в отношенията между София и Скопие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът връчи орден "Мадарски конник" на посланика на САЩ Херо Мустафа (СНИМКИ)
Президентът връчи орден "Мадарски конник" на посланика на САЩ Херо Мустафа (СНИМКИ)
Смесени полицейски патрули дежурят в Пловдив срещу нарушителите на пътя
Смесени полицейски патрули дежурят в Пловдив срещу нарушителите на пътя