НОВИНИ

Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков за 1 септември

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:33, 24.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Починал експерт и замяната му с друг отложи процеса за убийството на Милен Цветков за 1 септември. По време на днешното съдебно заседание се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Кристиан Николов и няма как процесът да продължи. В комисията участват общо четирима експерти.

Според защитата на Николов психиатрично-психологическата експертиза е ключова за хода на делото, защото от нея ще стане ясно дали подсъдимият е причинил смъртта на телевизионния водещ умишлено, каквото е обвинението. След нея се очакват пледоарии. В съдебната зала защитата на Николов поиска по-лека мярка "домашен арест".

Според адвокатите обвиняемият е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало опасност да повлияе на разследването, тъй като всички свидетели вече са разпитани. Николов изтъкна, че няма криминално минало, а защитата допълни, че в затвора работи като раздава храна на затворниците.

Съдът обаче изтъкна, че от разпитите на вещите лица може да се направи извод, че Николов е с висока степен на обществена опасност и съществува риск да извърши нови престъпления.

Милен Цветков загина навръх Великден миналата година, докато чака на светофар в София.

В колата му се вряза джипа на Кристиан Николов с близо 100 километра в час. Според прокуратурата по време на трагедията подсъдимият е бил употребил три вида наркотици. Ако бъде признат за виновен, 22-годишният Кристиан Николов може да получи от 15 до 20 години затвор, но и доживотен затвор.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две трети от осъдените за трафик на хора в България не получават ефективни присъди
Две трети от осъдените за трафик на хора в България не получават ефективни присъди
Как се спасява удавник в морето?
Как се спасява удавник в морето?