НОВИНИ

Отварят три ремонтирани булеварда за 15 септември в София

Айше Сали
от Айше Сали
20:46, 13.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

До 3 години за всички деца в София трябва да има места в детските градини. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя инспектира последния участък от ремонта на бул."Монтевидео", който трябва да бъде готов до 15 септември. Изграждането на тротоари, велоалеи и буферен паркинг в района обаче, ще продължи още 2-3 седмици.

Пускането на движението по булевардите в ремонт преди първия учебен ден е основната задача на Столичната община. От вчера това вече е факт на бул. "България", а от 15 септември колите ще могат да се движат и по булевардите "Монтевидео" и "Асен Йорданов".

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ще останат обектите, които строим и ще изграждаме - Южната дъга и съответно бул. "Тодор Каблешков". Това са местата, където ще има затруднение и също така по настояване на районния кмет на "Слатина" ще започнем следващата събота и неделя един участък от ул. "Николай Коперник" в "Слатина". Той пое да направим, такава организация че да може да не се чувствително на трафика.

Столичният кмет коментира протеста, който готвят утре родители на деца, отпаднали от класирането за детски градини и ясли.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: В следващите 3 години ще можем да осигурим места не само за 4-годишните, а и за децата от 3 до 6 години в София. Това е нашата амбиция. Тя е реалистична.

Очаква се да бъдат разкрити повече 180 нови групи. Това ще се случи благодарение на промяна в наредбата и финансовата подкрепата на правителството за родители на деца, останали без място в детските градини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Кръстова гора: Вярващи с надежда за чудо в нощта срещу Кръстовден
На Кръстова гора: Вярващи с надежда за чудо в нощта срещу Кръстовден
Избори в Русия - вотът е тест за стабилността на Путин
Избори в Русия - вотът е тест за стабилността на Путин