НОВИНИ

Партизан спечели първото за сезона в Евролигата сръбско дерби

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:56, 27.10.2023 (обновена)
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
партизан спечели първото сезона евролигата сръбско дерби
Слушай новината

Партизан спечели първото за сезона в Евролигата сръбско дерби. Съставът на Желко Обрадович надигра Цървена Звезда с 88:86 в мач от петия кръг пред повече от 20 000 зрители в „Щарк Арена“ в Белград.

Партизан имаше пасив от 12 точки преди последната четвърт, но рецитал на Алекса Аврамович, който отбеляза и ключова тройка 1.16 мин. преди сирената, донесе победата на "черно-белите". Аврамович отбеляза 11 от общо 14-те си точки за своя тим именно в четвъртата част.

Зак Лидей добави 13. Огнен Ярамаз завърши с 12 точки. Франк Камински се отчете с 11 и 5 борби.

Жоел Боломбой бе най-резултатен за Цървена Звезда с 16 точки. Шабаз Нейпиър добави 14. По 11 точки отбелязаха Адам Ханга и Яго дос Сантош, като последният направи и 5 асистенции.

„Черно-белите“ са с баланс от 2-3 и са 12-ти в класирането, докато „звездашите“ с 1 успех и 4 поражения са 16-ти.

Цървена звезда е домакин на Байерн Мюнхен в следващия си мач на 2 ноември, ден по-късно Партизан гостува на Баскония.

Реал Мадрид излезе еднолично начело в класирането на Евролигата с пет победи. Пред своята публика тимът на Чус Матео спечели първото за сезона „Ел Класико“, побеждавайки Барселона с 65:64. Каталунците са втори в подреждането с 4 успеха и 1 поражение.

Победата за Реал дойде в самия край, на тимът от Мадрид успя да се върна в мача, при положение, че в един момент изоставаше с 14 точки в резултата. Лидер за Реал бе Габриел Дек, който бе над всички с 20 точки и 7 спечелени борби. Ян Весели бе най-резултатен за Барса с 18 точки.

Монако се наложи над Макаби Тел Авив със 107:79, като тимът бе воден от отличния Майк Джеймс. Американецът Джеймс стана и играчът в Евролигата, който най-бързо стигна до 4000 точки, като вече има 4017 в актива си, след като добави 24 след тази среща. Следващият мач на Макаби срещу Реал Мадрид ще бъде програмиран за друга дата заради ситуацията в Израел.

Алба Берлин победи Олимпия Милано с 85:82. Германците също изковаха ценния си успех в последната четвърт, в която влязоха като изоставащи в резултата. Най-резултатни в мача бяха двама играчи на италианския тим - Никола Миротич със забележителните 30 точки, а Шейвън Шийлдс добави 25. Йоханес Тиман отбеляза 22 за Алба Берлин.

Гръцкият гранд Олимпиакос надигра турския Ефес Истанбул със 75:57. Костас Папаниколау се отчете с 14 точки за Олимпиакос, също толкова за домакините вкара и американецът Найджъл Уилямс-Гос, а 12 вкара сънародникът му Алек Питърс.

В класирането вече еднолично води Реал Мадрид с 5 победи от 5 мача, като Барселона остана на втора позиция. Монако е на седмо място, благодарение на успеха си над Макаби Тел Авив, а Олимпиакос също влезе в Топ 8. Това беше първи успех за Алба Берлин, който се отлепи от дъното на подреждането и вече е на предпоследното 17-о място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите случаи на ковид са 376, двама души са починали
Новите случаи на ковид са 376, двама души са починали
Как резенът диня се превърна в символ на палестинската солидарност
Как резенът диня се превърна в символ на палестинската солидарност