НОВИНИ

Петър Касабов пред БНТ: Винаги съм гонил първите места, така че ще се задоволя с квоти за Миглена Селишка и Мими Христова

Петър Касабов
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 05.05.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Националките по борба Миглена Селишка и Мими Христова проведоха последна тренировка преди заминаването си за Истанбул, където следващата седмица ще вземат участие в световната олимпийска квалификация.

Състезанието в Турция ще бъде последният шанс за двете момичета да заслужат квоти за Игрите в Париж 2024, като за родните представителки ще трябва да намерят място сред първите три в крайното подреждане на своите категории.

В надпреварата Селишка ще се състезава при най-леките до 50 кг, докато Христова ще преследва виза за френската столица при 68-килограмовите.

"Виждам че се връща настроението и желанието за победа. Нямаме някакви тежки травми. Радвам се, че при преборването при Мими мина на 68 килограма, което беше излишно. Така, че дай Боже да успеем да си свършим работата в Истанбул", коментира Петър Касабов.

"Щом се връщам усмихнат от едно състезание, значи съм доволен. Трудно се случва да бъда доволен винаги, винаги съм перфекционист, винаги съм искал максимума, винаги съм гонил първите места, така че сега ще се задоволя и на две квоти", допълни старши треньорът на българския национален отбор по борба при жените.

Мими Христова в своята кариера вече има едно участие на олимпийски игри - през 2016 година в Рио де Жанейро, докато Миглена Селишка се бори за своето първо участие на най-големия спортен форум.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмицата в снимки: 27 април - 5 май
Седмицата в снимки: 27 април - 5 май
Шампионът Байер Леверкузен се забавлява срещу Айнтрахт
Шампионът Байер Леверкузен се забавлява срещу Айнтрахт