НОВИНИ

По-топло време от обичайното по Коледа

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 22.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В по-голямата част от страната ще бъде слънчево. До обяд, главно в Дунавската равнина, ще бъде с мъгла или ниска облачност. В повечето места ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб югозападен вятър. Минималните температури днес ще са между минус 5° и 0°, по Черноморието - от 1° до 4°, а максималните - между 5° и 12°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 9 - 10°. Температурата на морската вода е 7 - 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В дните до края на тази и в началото на новата седмица ще се задържи сухо и сравнително топло за периода. В Югозападна България ще бъде почти тихо, в останалата част от страната ще духа западен вятър, предимно слаб. Сутрин на места в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, но около и след обяд ще бъде предимно слънчево.

Временно усилване на вятъра в Дунавската равнина ще има в събота и през нощта срещу неделя, когато ще има и по-значителни увеличения на облачността, а на отделни места в източните райони е възможно слабо и за кратко да превали. Температурите ще продължат да се повишават и максималните към неделя - понеделник ще достигат 15 - 17°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Църквата почита паметта на света Анастасия
Църквата почита паметта на света Анастасия
Манчестър Юнайтед надви Бърнли за място в 1/4-финалите за Купата на Лигата
Манчестър Юнайтед надви Бърнли за място в 1/4-финалите за Купата на Лигата